ΚΟΣΜΟΣ

Η Bild καλεί τους Βρετανούς να μείνουν και τους τρολάρει…

Η Bild καλεί τους Βρετανούς να μείνουν και τους τρολάρει…

Η γερμανική εφημερίδα Bild υπόσχεται σήμερα ότι οι Γερμανοί δεν θα ξαναπιάσουν όλες τις ξαπλώστρες των ξενοδοχείων κι ότι θα απομακρύνουν τον τερματοφύλακά τους στο επόμενο πέναλτι, διασκεδάζοντας με τα στερεότυπα μεταξύ των δύο χωρών, σε μια χιουμοριστική προσπάθεια να πείσει τους Βρετανούς να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή ένωση.

Σήμερα οι πολίτες της Βρετανίας προσέρχονται στις κάλπες για ένα δημοψήφισμα που θα αποτυπώσει την επιθυμία τους να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.

μπιλντ

«Αγαπητοί Βρετανοί, αν μείνετε στην Ε.Ε....τότε θα αναγνωρίσουμε το γκολ του Γουέμπλεϊ», αναφέρει η Bild δημοσιεύοντας την φωτογραφία του Τζεφ Χερστ με το αμφιλεγόμενο γκολ του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου του 1966, όταν η αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε την Δυτική Γερμανία.

Η γερμανική εφημερίδα έφτασε ακόμη στο σημείο να τάξει στους Βρετανούς ότι θα παίξει στον επόμενο αγώνα Αγγλία-Γερμανία χωρίς τερματοφύλακα.

Η Γερμανία για τους Άγγλους φιλάθλους θεωρείται ο νούμερο ένα αντίπαλος. Η Γερμανία νίκησε την Αγγλία με πέναλτι στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου του 1990 αλλά και στον ημιτελικό του EURO, το 1996.

Πατώντας πάνω σε αστεία που κρατούν ολόκληρες δεκαετίες μεταξύ των φιλάθλων των εθνικών ομάδων των δύο χωρών, η εφημερίδα υπόσχεται ότι οι Γερμανοί στο εξής θα κρατούν τις καλύτερες ξαπλώστρες για τους Βρετανούς στις διακοπές τους και ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κατακόκκινους Βρετανούς από ηλιακά εγκαύματα, θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν αντιηλιακό.

Επιπλέον, αν η Βρετανία παραμείνει στην Ε.Ε., η Bild υπόσχεται να την προμηθεύει πάντα με έναν κακό για κάθε ταινία του James Bond, να βάλει όλα τα ρολόγια μια ώρα πίσω και να δώσει οδηγίες προς τις χώρες μέλη της Ε.Ε. σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορεύεται ο αφρός στις μπύρες.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έκανε έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ε.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ