ΚΟΣΜΟΣ

Κοτζιάς: Το Brexit επιβεβαιώνει την επιμονή μας για συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ

Κοτζιάς: Το Brexit επιβεβαιώνει την επιμονή μας για συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

«Το βρετανικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την επιμονή μας για δεσμευτική συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας το τοπίο που διαμορφώνεται μετά το Brexit.

«Μετά τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, επιβεβαιώθηκε η επιμονή μας για την ανάγκη πραγματοποίησης μιας δημοκρατικής δεσμευτικής συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενίσχυση της κοινωνικής της λειτουργίας και για τον εκδημοκρατισμό των δομών της έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί υπηρετώντας τους λαούς της Ευρώπης και να είναι ελκυστική στις κοινωνίες των κρατών-μελών» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του «με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα ως προς το προσφυγικό ζήτημα, για τις αυξανόμενες τάσεις κατακερματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τόνισε την «ανάγκη καταπολέμησης του εθνικισμού και ακραίων συμπεριφορών».

Υπογράμμισε επίσης ότι «προτεραιότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών θα πρέπει να είναι η εγκατάλειψη τιμωρητικών λογικών και πολιτικών περιχαράκωσης και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας δημοκρατικού διαλόγου και συναίνεσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ