ΚΟΣΜΟΣ

Foreign Office: «Ίσως δεν θα μπορείτε να ανταλλάσσετε στερλίνες σε ευρώ στην Ελλάδα»

Foreign Office: «Ίσως δεν θα μπορείτε να ανταλλάσσετε στερλίνες σε ευρώ στην Ελλάδα»
REUTERS/Jon Nazca

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά το Brexit, επικαιροποίησε, τις ταξιδιωτικές συστάσεις του προς τους Βρετανούς τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, λέγοντάς τους ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είστε σε θέση να ανταλλάσσετε στερλίνες σε ευρώ στην Ελλάδα».

Στην ίδια ταξιδιωτική σύσταση επαναλαμβάνεται ότι οι Βρετανοί μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών με τη χρήση της κάρτας τους, που έχουν εκδώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της κάρτας.

Το σύστημα για την πληρωμή με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για λιανικές συναλλαγές συνεχίζει να λειτουργεί, . Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι γίνονται απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άρα μπορεί να προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των Βρετανών τουριστών.

Επίσης, τους συστήνει να αποφεύγουν τα σημεία που γίνονται διαδηλώσεις. Σε ότι αφορά την Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνεται ότι είναι αυστηρή στις θορυβώδεις ή απρεπείς συμπεριφορές. Εφιστά δε την προσοχή στους Βρετανούς τουρίστες να καταναλώνουν με μέτρο αλκοόλ καθώς τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλλουν βαριά πρόστιμα ή ακόμη και ποινές φυλάκισης στους παραβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ