ΚΟΣΜΟΣ

«Στη φόρα» τα email της Χίλαρι Κλίντον από το Wikileaks

«Στη φόρα» τα email της Χίλαρι Κλίντον από το Wikileaks
REUTERS / ADREES LATIF

Το WikiLeaks διέρρευσε τη Δευτέρα 1.258 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Independent, τα μηνύματα ελήφθησαν από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του νόμου "Freedom of Information Act". Ωστόσο, είναι ασαφές εάν κάποιο από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι απόρρητο, παρ'όλο που σε κάποια υπάρχουν αναφορές για τον πόλεμο στο Ιράκ. Οι 50.547 σελίδες εγγράφων προέρχονταν από την περίοδο μεταξύ 30 Ιουνίου 2010 - 12 Αυγούστου 2014.

Μάλιστα, ο Τζούλιαν Άσανζ (Julian Assange) ιδρυτής των Wilikeaks, υποστήριξε στο παρελθόν ότι η ιστοσελίδα του έχει αρκετές αποδείξεις προκειμένου να κατηγορηθεί η υποψήφια για την προεδρία.

Το FBI είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μηνύματα της Κλίντον και η ίδια είχε δεχτεί να βοηθήσει τις μυστικές υπηρεσίες. Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το γεγονός της κλήσης που έγινε στην Κλίντον από το FBI σηματοδοτεί ότι η έρευνα πλησιάζει προς το τέλος της. Ωστόσο, οι μυστικές υπηρεσίες δεν έδωσαν καμία πληροφορία σχετικά για το καθεστώς της έρευνας ή τους πιθανούς στόχους της. Η υποψήφια των Δημοκρατικών δηλώσε εδώ και καιρό ότι στόχος της έρευνας δεν είναι η ίδια αλλά ερευνούν την υπόθεση υποκλοπής αυτών των αρχείων.

Από την άλλη μεριά, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και αντίπαλος της Κλίντον, δηλώνει ότι είναι "αδύνατο" για το FBI να μη συστήσει την απαγγελία κατηγοριών κατά της Κλίντον. Την ίδια ώρα, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ