ΚΟΣΜΟΣ

Oμπάμα: «Σοβαρό πρόβλημα» οι δολοφονίες Αφροαμερικάνων

Oμπάμα: «Σοβαρό πρόβλημα» οι δολοφονίες Αφροαμερικάνων
REUTERS

Οι δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών τις τελευταίες δύο ημέρες, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί, υπογραμμίζουν ένα «σοβαρό πρόβλημα» της αμερικανικής κοινωνίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Το να παραδεχθούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα δεν αντίκειται σε καμία περίπτωση στον σεβασμό που νιώθουμε και την αναγνώρισή μας προς του την τεράστια πλειονότητα των αστυνομικών οι οποίοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να μας προστατεύσουν καθημερινά» επισημαίνεται ανακοίνωση μετά τον θάνατο την Τρίτη του Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα και τον θάνατο χθες Τετάρτη του Φιλάντο Καστίλε στο Φάλκον Χάιτς στη Μινεσότα.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι αυτά τα φονικά περιστατικά με πυροβολισμούς δεν είναι μεμονωμένα» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Είναι ενδεικτικά των ευρύτερων προκλήσεων (που αντιμετωπίζουμε) στους κόλπους του δικαστικού μας συστήματος» επισήμανε, όπως επίσης «των φυλετικών ανισοτήτων που εμφανίζονται στο σύστημα χρόνο με τον χρόνο κι έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και πολλών κοινοτήτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ