ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Ποια είναι η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Eυρωσκεπτικίστρια που όμως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος υποστήριξε την παραμονή στην Ε.Ε.Υπουργός Εσωτερικών ,που χωρίς να αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία το μεταναστευτικό δεν είδε την προσωπική της δημοτικότητα να μειώνεται. Άνθρωπος με ιδιαίτερη ψυχραιμία. Ξεροκέφαλη αλλά και με δυνατότητα να ελίσσεται αν χρειαστεί. Η Τερέζα Μέι θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας

Βασικό της προσόν θεωρείται πως σε αυτή τη φάση ήταν η μόνη πολιτικός του χώρου της που φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να ενώσει το Συντηρητικό Κόμμα που διχάστηκε στο δημοψήφισμα.

Η Μέι πριν καν γίνει πρωθυπουργός , έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «το Brexit σημαίνει Brexit» και να συμπληρώσει πως «θα το μετατρέψουμε σε επιτυχία», κόβοντας έτσι τις ελπίδες από όσους εντός και εκτός Βρετανίας ήλπιζαν σε ένα νέο δημοψήφισμα.

Γεννήθηκε το 1956 στο Ίστμπορν . Κόρη ιερέα, όπως και η Αγκέλα Μέρκελ, η Μέι σπούδασε Γεωγραφία στην Οξφόρδη. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργάστηκε στην Τράπεζα της Αγγλίας. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί βουλευτής, το 1992 και το 1 994, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1997.

Υπήρξε σκιώδης υπουργός σε 4 διαφορετικούς αρχηγούς του Συντηρητικού Κόμματος. Από το 2010 είναι υπουργός Εσωτερικών. Είναι παντρεμένη με τον τραπεζίτη Φίλιπ Τζον Μέι, ο οποίος την στήριξε μετά την ξαφνική απώλεια και των δύο γονιών της, ενώ δεν έχει αποκτήσει παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ