ΚΟΣΜΟΣ

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη
REUTERS/Murad Sezer

Οι τουρκικές Αρχές ενέτειναν τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Κωνσταντινούπολη, μετά την απόφαση της Γαλλίας να αναστείλει τις διπλωματικές τις αποστολές, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από μια σειρά πολυαίμακτων βομβιστικών επιθέσεων φέτος, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβαν κούρδοι αυτονομιστές, ενώ για τις υπόλοιπες φέρεται να ευθύνεται σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές το ISIS.

Η αστυνομικές δυνάμεις κάνουν σωματικό έλεγχο σε όλος τους επιβάτες πριν την επιβίβαση τους στη γραμμή Marmaray, η οποία περνάει κάτω από τα στενά του Βοσπόρου και συνδέει την ευρωπαϊκή και την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει το CNN Türk και η εφημερίδα Hürriyet.

640x640 8

REUTERS/Murad Sezer

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε ανακοινώσει ότι βαριά οπλισμένα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στη γραμμή Marmaray, στο αεροδρόμιο και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ωστόσο, σπάνια έβλεπε κανείς αστυνομικούς να ελέγχουν τους επιβάτες και τις αποσκευές τους σε τρένα στην Κωνσταντινούπολη.

640x640 7

REUTERS/Murad Sezer

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κλείνει τις διπλωματικές αποστολές της στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας μέχρι νεωτέρας και ακύρωσε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουνίου λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ακόμη, η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε πως είχε πληροφορίες για μια «σοβαρή απειλή εναντίον των προγραμματισμένων εορτασμών για τη 14η Ιουλίου στην Τουρκία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ