ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα παραστεί η Ρουσέφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Δεν θα παραστεί η Ρουσέφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
REUTERS/Roosevelt Cassio

Η αποπεμφθείσα πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, σύμφωνα με συνεργάτη της, μια ημέρα μετά την δήλωσή της σε συνέντευξη ότι δεν πρόκειται να παίξει δεύτερο ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

«Δεν θα παραστεί», δήλωσε συνεργάτης της στο Reuters.

Η Ρουσέφ είχε δηλώσει σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας την Δευτέρα, ότι δεν σκοπεύει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς σε «δεύτερο ρόλο».

Εκπρόσωπος του Τεμέρ, του πρώην αντιπροέδρου και νυν προέδρου της Βραζιλίας, δήλωσε ότι η Ρουσέφ είναι ευπρόσδεκτη στην Τελετή Έναρξης, αλλά όχι στο πλευρό του προέδρου στο θεωρείο για τους VIP.

Η Ρουσέφ, από την άλλη, θεωρεί ότι δικαιούται να βρίσκεται εκεί, αφού εκείνη αλλά και ο μέντοράς της Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εργάστηκαν σκληρά για να κερδίσουν του Ολυμπιακούς του Ρίο και να οικοδομήσουν τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Έρευνα γνώμης μεταξύ των γερουσιαστών δείχνει ότι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας θα καταδικαστεί για παραβίαση του προϋπολογισμού και θα παυθεί οριστικά από τα καθήκοντά στο τέλος του Αυγούστου, καθιστώντας τον Τέμερ ως πρόεδρο για το υπόλοιπο της θητείας της μέχρι το 2018.

Οι αντίπαλοι της Ρουσέφ την κατηγορούν για την ύφεση που μαστίζει τη Βραζιλία, την χειρότερη από τη δεκαετία του 1930, αλλά και για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς της χώρας στην εταιρεία πετρελαίου Petrobras.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ