ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε τμήμα πτερυγίου που πιθανόν ανήκει στο Boeing-777 της Malaysian

Βρέθηκε τμήμα πτερυγίου που πιθανόν ανήκει στο Boeing-777 της Malaysian
REUTERS/Australian Transport Safety Bureau

Ένα τμήμα πτερυγίου βρέθηκε στην Τανζανία, το οποίο πολύ πιθανόν να ανήκει στο αεροσκάφος της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014, σύμφωνα με τις Αρχές της Αυστραλίας.

Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Ντάρεν Τσέστερ ανέφερε σε ανακοίνωση ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τις αναλύσεις «προκειμένου να αξιολογήσουν τις πληροφορίες μπορούν να εξαχθούν» από το κομμάτι που έχει βρεθεί.

Μέχρι στιγμής, ένα εύρημα έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από το εξαφανισμένο Boeing-777, ενώ τέσσερα ακόμα θεωρούνται "σχεδόν βέβαιο" ότι προέρχονται από το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Το εύρημα, ωστόσο, δεν επαρκεί για την διεύρυνση της ζώνης έρευνας καθώς το σημείο που εντοπίστηκε συνάδει με τη θεωρία ότι κομμάτια του αεροσκάφους παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και επαληθεύει την περιοχή όπου έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

640x640 1

REUTERS/Australian Transport Safety Bureau

Η Κίνα, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν επιβεβαιώσει ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ανασταλεί μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στα εναπομείναντα 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκτός κι αν προκύψουν νέες ενδείξεις για την ακριβή τοποθεσία όπου θα μπορούσε να έχει καταπέσει το αεροσκάφος.

«Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι το αεροσκάφος θα εντοπιστεί στην περιοχή έρευνας που απομένει», δήλωσε ο Τσέστερ.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες, κυρίως Κινέζους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ