ΚΟΣΜΟΣ

Αγρίεψε ο Ρέντσι κατά του Ερντογάν - Σκλήρη απάντηση μέσω twitter

Αγρίεψε ο Ρέντσι κατά του Ερντογάν - Σκλήρη απάντηση μέσω twitter
REUTERS

Σκληρή και άμεση απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μέσω twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι μετά τις... συμβουλές του Τούρκου Προέδρου προς τους Ιταλούς δικαστές να μην ασχολούνται με τον γιο του, Μπιλάλ, που σπουδάζει στην Ιταλία και φαίνεται πως εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος.

«Οι Ιταλοί δικαστές, ας ασχοληθούν με τη μαφία κι όχι με τον γιο μου», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας στη Rai προειδοποιώντας μάλιστα ότι η έρευνα μπορεί να βλάψει τις διμερείς σχέσεις.

Ο Ματέο Ρέντσι σήκωσε το «γάντι» και απάντησε με ένα σύντομο αλλά καυστικό τιτίβισμα: «Σε αυτήν την χώρα, οι δικαστές ενεργούν βάσει των νόμων και του Συντάγματος, όχι βάσει (των όσων λέει) ο πρόεδρος της Τουρκίας. Αυτό ονομάζεται "Κράτος Δικαίου"».

Ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο μεγαλύτερος γιος του Τούρκου προέδρου, βρέθηκε στο στόχαστρο μιας έρευνας τον Φεβρουάριο από την εισαγγελία της Μπολόνιας (βορειοκεντρική Ιταλία) έπειτα από μια μήνυση που κατέθεσε Τούρκος επιχειρηματίας.

Αυτός ο επιχειρηματίας, πολέμιος του Ερντογάν που έχει αυτοεξοριστεί, υποστήριξε ότι ο Μπιλάλ διέφυγε στην Ιταλία έχοντας μαζί του «ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό» και μια ομάδα ένοπλων σωματοφυλάκων με διπλωματικά διαβατήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ