ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Τρόμος από αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Λονδίνο: Τρόμος από αιματηρή επίθεση με μαχαίρι
Ομάδα της αστυνομίας ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση στην πλατεία Ράσελ. EPA/ WILL OLIVER

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της κι ακόμη πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από άγνωστο με μαχαίρι, στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ της Τετάρτης. Η μητροπολιτική αστυνομία δεν αποκλείει ακόμα και την εκδοχή της τρομοκρατίας.

«Η τρομοκρατία είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζονται σε αυτό το στάδιο», αναφέρεται σε δήλωση της αστυνομίας για την αιματηρή επίθεση, μετά και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. Οι αρχές που έσπευσαν στο σημείο ακινητοποίησαν με taser τον 19χρονο που φέρεται να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην πλατεία Ράσελ, στο κέντρο του Λονδίνου και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί», δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός ήταν σε έξαλλη κατάσταση όταν επιτέθηκε με μαχαίρι στους ανυποψίαστους περαστικούς στο κέντρο του Λονδίνου, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη βρετανική πρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι 600 αστυνομικοί θα περιπολούν οπλισμένοι και θα επιτηρούν ευαίσθητους στόχους στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ένοπλοι αστυνομικοί, που ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 19χρονο, αλλά και ιατρικό προσωπικό που, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή μία 60χρονη, που υπέκυψε στα τραύματά της στο σημείο της επίθεσης. Οι άλλοι πέντε άνθρωποι, μία γυναίκα και τέσσερις άνδρες, που τραυματίστηκαν από το μαχαίρι του δράστη διακομίστηκαν στα νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

16918690

Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο της επίθεσης, προκειμένου να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την έρευνά τους/Πηγή: EPA/ WILL OLIVER

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που διαδραματίστηκε κοντά στην περιοχή που είχαν σημειωθεί οι βομβιστικές επιθέσεις του 2005, ερευνάται από το τμήμα ανθρωποκτονιών, που εκτιμούν ότι ο δράστης αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας, αλλά στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αφού δεν έχει αποκλειστεί ως τώρα και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας.

Η Βρετανία παραμένει στο «κόκκινο» σε ότι αφορά την επιφυλακή της για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η παρουσία επιπλέον ένοπλων αστυνομικών στους δρόμους του Λονδίνου.

2016 08 03T155928Z 675285762 LR1EC8318EUKW RTRMADP 3 BRITAIN POLICE

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο, υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης/Πηγή:REUTERS/Stefan Rousseau/Pool

ΔΗΜΟΦΙΛΗ