ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Αεροπορική επιδρομή σε σχολείο - θύματα μικρά παιδιά

Υεμένη: Αεροπορική επιδρομή σε σχολείο - θύματα μικρά παιδιά
Twitter/@EnglishFars

Τουλάχιστον 10 παιδιά σκοτώθηκαν κι άλλα 21 τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή του αραβικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, σε σχολείο στα βόρεια της χώρας σύμφωνα με διεθνή ιατρική οργάνωση.

Η τραγωδία αυτή, σημειώθηκε την ίδια στιγμή που συνεδρίαζε για πρώτη φορά το κοινοβούλιο της Υεμένης, μετά από σχεδόν μια διετία από το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων.

Το χτύπημα αυτό έρχεται να ενδυναμώσει την επιρροή του κινήματος των Χούτι, ενώ αποτελεί και πρόκληση για την εξόριστη κυβέρνηση που έχει τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ένοπλοι Χούτι και οι σύμμαχοί τους, στο κόμμα του Λαϊκού Γενικού Κογκρέσου (GPC), ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά, παρά τους σκληρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας, υπό τη Σαουδική Αραβία.

CpvkCM W8AAiGF yemen

Twitter

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του, τους θεωρεί ως πραξικοπηματίες αφού κατέλαβαν την πρωτεύουσα με τη βία, το Σεπτέμβριο του 2014.

Ο Χαντί χαρακτήρισε ως παράνομη τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και προειδοποίησε τους βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή, ότι θα διωχθούν ως εγκληματίες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ