ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία: Η αματριτσιάνα της ανθρωπιάς

Σεισμός Ιταλία:  Η αματριτσιάνα της ανθρωπιάς
twitter

Η μικρή πόλη Αματρίτσε, που ισοπεδώθηκε από τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία, είναι η γενέτειρα της αματριτσιάνα, της παραδοσιακής μακαρονάδας που αποτελεί ένα από τα εμβληματικότερα πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας και γι’ αυτό σεφ σε όλο τον κόσμο αποφάσισαν να το επιστρατεύσουν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους.

Περισσότερα από 600 ιταλικά εστιατόρια σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο ενέταξαν στο μενού τους την περίφημη ιταλική μακαρονάδα, αλλά έκαναν γνωστό ότι θα διαθέτουν 2 ευρώ από την πώληση του κάθε πιάτου στον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, που με τη σειρά του θα παράσχει βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

«Η ιδέα γεννήθηκε απλά, από την επιθυμία να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν από τον σεισμό», λέει ο Πολ Μπελ, ένας μπλόγκερ από τη Ρώμη που συνέβαλε καθοριστικά στο να «στηθεί» αυτή η καμπάνια.

Το σπαγγέτι αλά Αματριτσιάνα, γεννήθηκε γύρω στο 1700 στην πόλη Αματρίτσε και την κατέστησε, έναν από τους εμβληματικούς τόπους για την γαστρονομική παράδοση, της Ιταλίας.

Μάλιστα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η πόλη των 2.600 κατοίκων θα φορούσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους επισκέπτες που θα κατέφθαναν για την 50η επέτειο από την έναρξη των ετήσιων εορτασμών της «Ημέρας της Ματριτσάνα», το φεστιβάλ για την προώθηση και προβολή του διάσημου πιάτου που αποτελείται από ζυμαρικά σε σάλτσα ντομάτας, με ελαιόλαδο, λευκό κρασί, χοιρινό κρέας και τριμμένο τυρί πεκορίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ