ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε τα χωριά που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό

Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε τα χωριά που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό
REUTERS/Ciro De Luca

«Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης αλλά και πρόληψης» είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ανακοινώνοντας ότι θα ανοικοδομηθούν τα χωριά και οι πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία.

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, έπειτα από το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.

«Η ανοικοδόμηση είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του κόσμου.

«Είμαι οι καλύτεροι στον κόσμο όταν έρχεται να διαχειριστούμε επείγουσες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά επίσης και πρόληψης», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ