ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
REUTERS/KCNA

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίας ακτίνας δράσης και τύπου Rodong εκτοξεύτηκαν σήμερα από τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της Νότιας Κορέας, κάλυψαν απόσταση περίπου 1.000 χλμ.

«Τουλάχιστον ένας από τους πυραύλους κατέπεσε εντός της ζώνης εναέριας επιτήρησης της Ιαπωνίας» δήλωσε Νοτιοκορεάτης στρατιωτικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, οι εκτοξεύσεις ερμηνεύονται ως επίδειξη ισχύος έναντι των ηγετών που συμμετέχουν στη διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G20, η οποία πραγματοποιείται στην Κίνα.

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, επιβεβαίωσε επίσημα τη σημερινή εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, με τροχιά πτήσης προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τόσο αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όσο και του υπουργείου των Εξωτερικών στο Τόκιο, δηλώνουν ότι συλλέγουν περισσότερα στοιχεία για τις εκτοξεύσεις.

Παράλληλα, τόσο το υπουργείο Άμυνας, όσο και η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας συλλέγουν στοιχεία για την πορεία των τριών πυραύλων κατά την πτήση τους, πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αλλά και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό συντριμμιών τους, μετά την πτώση τους, στη θάλασσα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, εκτιμά ότι οι εκτοξεύσεις έγιναν γύρω στις 12:14 μ.μ., τοπική ώρα από τοποθεσία που βρίσκεται κοντά στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ