ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
REUTERS/Maxim Shemetov

Η Ρωσία ξεκίνησε τη Δευτέρα στρατιωτικές ασκήσεις σε συνοριακή περιοχή με την Ουκρανία, την Κριμαία και τον Βόρειο Καύκασο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ασκήσεις αυτές -με την κωδική ονομασία Καύκασος 2016- θα διεξαχθούν μέχρι το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και έχουν στόχο να ελέγξουν τη μαχητική ετοιμότητα 12.500 στρατιωτών που σταθμεύουν στον νότιο στρατιωτικό τομέα.

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας και ο στόλος της Κασπίας θα μετάσχουν επίσης στα γυμνάσια, όπως και η πολεμική αεροπορία, το ναυτικό και αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται έπειτα από μια περίοδο έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μετά τις κατηγορίες της Μόσχας για αποστολή δολιοφθορέων στη χερσόνησο της Κριμαίας για να πραγματοποιήσουν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις, κάτι το οποίο το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη δώσει εντολή στα τέλη Αυγούστου για τη διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, μεταξύ τους αυτή που περιλαμβάνει την Κριμαία και τα σύνορα με την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι ο ρωσικός στρατός έχει αυξήσει τις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε όλο το έδαφος της Ρωσίας αφότου ξέσπασε η κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση λόγω της ουκρανικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ