ΚΟΣΜΟΣ

Ανεξάρτητος υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ: «Τί είναι το Χαλέπι;»

Ανεξάρτητος υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ: «Τί είναι το Χαλέπι;»
REUTERS/Brian Snyder

Ο άγνωστος από τα media, ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Γκάρι Τζόνσον (Gary Johnson), έδωσε μια απροσδόκητη απάντηση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχωρούσε σε απευθείας μετάδοση, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με την πόλη της Σύριας -που βρίσκεται υπό πολιορκία εδώ και μήνες.

«Τί θα κάνατε εάν εκλεγόσασταν για το Χαλέπι;», -την πόλη στη βόρεια Συρία που πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις κι η οποία μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων-, ρώτησε τον Τζόνσον ο δημοσιογράφος Μάικ Μπάρνικλ στην πρωινή εκπομπή "Morning Joe".

«Και τι είναι το Χαλέπι;» διερωτήθηκε έκπληκτος ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο.

«Με κοροϊδεύετε», του απάντησε ο δημοσιογράφος.

«Όχι» επέμεινε ο Γκάρι Τζόνσον.

«Το Χαλέπι βρίσκεται στη Συρία, είναι το επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης» του εξήγησε κατόπιν ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Η "γκάφα" αυτή του ανεξάρτητου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και σχολιάστηκε εκτενώς από τους χρήστες του Twitter που δημιούργησαν το hashtag #WhatisAleppo (Τι είναι το Χαλέπι).

Ο Γκάρι Τζόνσον θα συγκέντρωνε το 13% των ψήφων, σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η Washington Post στις 50 αμερικανικές πολιτείες και δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Πιθανολογείται μετά από αυτή την ερώτηση, το ποσοστό... δεν θα είναι το ίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ