ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Θρίαμβος για το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με 44,5%

Ρωσία: Θρίαμβος για το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με 44,5%
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ψηφίζει σε εκλογικό κέντρο της Μόσχας για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρωσία, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Grigory Dukor

Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας θριάμβευσε στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,5%, σύμφωνα με exit poll που διενήργησε η κρατική εταιρεία VTsIOM.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2011, το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ (Dmitry Medvedev) είχε συγκεντρώσει το 49%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στις σημερινές εκλογές το υπερεθνικιστικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας (LDPR) του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι (Vladimir Zhirinovsky) πέρασε δεύτερο με 15,3%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (Gennady Zyuganov) με 14,9% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας του πρώην προέδρου του ομοσπονδιακού συμβουλίου (Άνω Βουλής) Σεργκέι Μιρόνοφ (Sergey Mironov) με 8,1%.

Τα φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης –οι μόνες παρατάξεις που εκφράζονται ανοικτά επικριτικά κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin)– δεν κατόρθωσαν να υπερβούν το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στη ρωσική Δούμα, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.

Ανάμεσά τους το Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας (PARNAS) του Μιχαήλ Κασιάνοφ (Mikhail Kasyanov), πρωθυπουργού επί πρώτης προεδρίας Πούτιν και σημερα σφοδρού επικριτή του τελευταίου.

Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψηφίους τους ενδέχεται να καταφέρουν να εκλεγούν στο κοινοβούλιο από τις εκλογές στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ