ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πρώτου καταζητούμενου

Έκρηξη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πρώτου καταζητούμενου
FBI/Handout via Reuters

Τα στοιχεία του υπόπτου που φέρεται να ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην καρδιά της Νέας Υόρκης, έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, που εκτιμά ότι οι εκρήξεις τόσο στο Μανχάταν, όσο και στο Νιου Τζέρσεϊ, συνδέονται. 

Πρόκειται για τον Ahmad Khan Rahami, 28 ετών, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την ισχυρή έκρηξη στο Τσέλσι του Μανχάταν, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Ahmad Khan Rahami είναι αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν, όπου και γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1988. Η τελευταία διεύθυνση κατοικίας του, που είναι γνωστή στις αρχές, είναι στην περιοχή Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου την Δευτέρα οι αρχές εντόπισαν πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στην περιγραφή του το FBI αναφέρει ότι έχει καστανά μαλλιά και μάτια, όπως και γένια, ύψος γύρω στο 1,70 και βάρος 90 κιλά, επισημαίνεται ότι θεωρείται επικίνδυνος, ενώ ενδέχεται να είναι και οπλισμένος.

Μέσω Twitter η αστυνομία της Νέας Υόρκης ενημερώνει ότι ο 28χρονος καταζητείται, και ζητά από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτόν να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Παρόμοια ανάρτηση έκανε στο Twitter και ο δήμαρχος της αμερικάνικης μεγαλούπολης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, στην οποία επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να συλληφθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Μάλιστα, είναι τέτοια η κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό του 28χρονου καταζητούμενου, που οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα σχετικά μηνύματα, με τα οποία ζητείται η συνδρομή για τη σύλληψή του.

Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πολυσύχναστη γειτονιά Τσέλσι του Μανχάταν, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι. Κοντά στο σημείο της έκρηξης οι αρχές εντόπισαν μια χύτρα ταχύτητας η οποία ήταν συνδεδεμένη με καλώδια και με ένα κινητό τηλέφωνο.

Εξ αρχής ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, είχε τονίσει πως η έκρηξη φαίνεται να ήταν μια "σκόπιμη ενέργεια", όμως δεν βιάστηκε να τη συνδέσει με την τρομοκρατία, περιμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ