ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος θα ψηφίσει Χίλαρι Κλίντον

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος θα ψηφίσει Χίλαρι Κλίντον
CNN International

Τη στήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι θα την ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το CNNi, που επικαλείται πηγή από το στενό του περιβάλλον, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ προέβη σε αυτή τη δήλωση σε συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος “Points of Light Foundation”. Η ίδια πηγή σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπους δηλώνει ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον.

Η απόφαση του 41ου προέδρου των ΗΠΑ να μην ψηφίσει τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματός του, δίνει ένα ισχυρό πολιτικό επιχείρημα στη Χίλαρι Κλίντον αναφορικά με την αμφισβήτηση των προσόντων του Ντόναλντ Τραμπ για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας.

Πρόκειται για κίνηση με συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα, καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα έχουν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση τους.

Εξάλλου, η οικογένεια Μπους ήταν απούσα από την καλοκαιρινή κεντρική σύνοδο των Ρεπουμπλικάνων, κατά την οποία ο Τραμπ έλαβε το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος.

Μιλώντας στο CNNi η υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ δήλωσε ότι "σέβεται τον 92χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως και την απόφασή του”.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η υποστήριξη του Μπους του πρεσβύτερου στη Χίλαρι προσδίδει ένα νέο δραματικό τόνο στις σχέσεις μεταξύ των οικογενειών Μπους και Κλίντον, δύο από τις πιο σημαντικές αμερικανικές οικογένειες των τελευταίων 30 χρόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ