ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στην Αμερική

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στην Αμερική

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν, όταν την περασμένη Τρίτη, οπλισμένος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν αφροαμερικανό νομίζοντας πως ήταν ο ύποπτος που αναζητούσε.

Παρόλο που ο άνδρας ήταν οπλισμένος, δεν ήταν ο καταζητούμενος, όπως ανακοίνωσε το Αστυνομικό Τμήμα του Σάρλοτ Μέκλενμπουργκ, στη Βόρεια Καρολίνα. « Ο ύποπτος βγήκε από το όχημά του οπλισμένος και θεωρήθηκε άμεσος κίνδυνος για τους αστυνομικούς, οι οποίοι αμέσως άνοιξαν πυρ εναντίον του».

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό ένα εξαγριωμένο πλήθος ανθρώπων το οποίο, ώρα με την ώρα, μεγάλωνε ξεκίνησε τις διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «ούτε δικαιοσύνη, ούτε ειρήνη!»

Ο άνδρας που σκοτώθηκε λεγόταν Κιθ Λαμόντ Σκοτ και ήταν πατέρας 7 παιδιών, ενώ ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον θάνατό του δούλευε δύο χρόνια στο τμήμα και αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Στις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα από την Τρίτη το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 αστυνομικοί οι οποίοι προσπάθησαν να περιορίσουν τα επεισόδια όταν πλήθος τους πέταξε πέτρες και μπουκάλια με νερό.

Επιπλέον οι διαδηλωτές έκλεισαν την Εθνική Οδό και άναψαν φωτιά στο κέντρο της λεωφόρου προκαλώντας κομφούζιο στην κυκλοφορία.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν και τουλάχιστον επτά άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς.

160921160810 02 adam rhew charlotte protests 210916 exlarge 169

Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται με αφορμή και προηγούμενο πυροβολισμό από αστυνομικό εναντίον αφροαμερικανού και ο Κόριν Μακ, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Πολιτών στο Σάρλοτ ανακοίνωσε: «Πότε θα αποκτήσουν αξία οι ζωές μας; Ένας μαύρος πατέρας πέθανε. Υπάρχουν παιδιά απόψε που δεν θα ξαναδούν τον πατέρα τους. Φαίνεται ξεκάθαρα πως οι ζωές μας δεν έχουν αξία. Πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές. Πρέπει να αλλάξουμε τις διαδικασίες. Πρέπει η αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι μία σύγχρονη καταδίκη. Το Σάρλοτ δεν είναι μία ασφαλής περιοχή αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε τις ωδίνες αυτού του προβλήματος.

Η δήμαρχος του Σάρλοτ, ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών για το γεγονός και είπε πως θα συνεργαστεί και η ίδια με τις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ