ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ελληνοαμερικανός φοιτητής πανεπιστημίου...ετών εννέα

Ο Ελληνοαμερικανός φοιτητής πανεπιστημίου...ετών εννέα
Facebook @PaulettePerryNoble

Ο μικρός Γουίλιαμ Μάιλις είναι ένα συνηθισμένο 9χρονο παιδί που του αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια, ο αθλητισμός και να παίζει με τους φίλους του. Επίσης είναι μία ιδιοφυία που πριν η ηλικία του φτάσει σε... διψήφιο αριθμό τελείωσε το σχολείο και μπαίνει στο πανεπιστήμιο.

Ο Γουίλιαμ που μένει στην Πενσυλβάνια προς το παρόν παρακολουθεί μαθήματα σε τοπικό πανεπιστήμιο για να προσαρμοστεί πιο εύκολα στη φοιτητική ζωή του Carnegie Mellon University στο Πίτσμπουργκ. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν τον ενοχλεί που θα είναι ο μικρότερος στην τάξη γιατί το έχει συνηθίσει.

Όνειρό του είναι να σπουδάσει φυσική και χημεία, να πάρει το διδακτορικό του και να δουλέψει ως αστροφυσικός για να αποδείξει σε όλους πως «ο Θεός υπάρχει», δείχνοντας έτσι πως μόνο μία ανώτερη δύναμη θα μπορούσε να δημιουργήσει τον κόσμο.

Ο πατέρας του, ένας Ελληνορθόδοξος παπάς, και η μητέρα του Νάνσι, που έχουν άλλα δύο παιδιά ηλικιών 29 και 26, λένε πως ο Γουίλιαμ ήταν η «μεγάλη έκπληξη». Άρχισαν να το καταλαβαίνουν όταν σε ηλικία 6 μηνών μπορούσε να αναγνωρίσει αριθμούς, σε ηλικία 7 μηνών μπορούσε να μιλήσει με ολοκληρωμένες προτάσεις, στους 21 μήνες έκανε πρόσθεση, στα 2 του χρόνια πολλαπλασίαζε, διάβαζε και έγραφε με άνεση, στα 4 του ασχολούταν με την άλγεβρα, τη νοηματική και διάβαζε ελληνικά, στα 5 του μάθαινε γεωμετρία και στα 7 του τριγωνομετρία.

Μετά την τρίτη δημοτικού ο Γουίλιαμ παρακολουθούσε ταυτόχρονα την τετάρτη, ξεκίνησε το λύκειο και γράφτηκε και σε κάποια μαθήματα του πανεπιστημίου.

Οι γονείς του λένε πως μπορεί να επιλέξει όποια μαθήματα θέλει γιατί δεν θέλουν να τον πιέσουν. Ο καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο που είναι αυτή τη στιγμή αναφέρει πως δεν έχει αποφύγει να του διδάξει κανένα θέμα. «Χίτλερ, Μουσολίνι, Ολοκαύτωμα, πόλεμοι. Αφού είναι στο πανεπιστήμιο θα διδαχθεί όσα διδάσκονται στο πανεπιστήμιο.» Η μόνη διαφορά που έχει παρατηρήσει είναι πως, σε αντίθεση με τους άλλους φοιτητές, ο Γουίλιαμ δεν κρατά σημειώσεις, απλά ακούει, διαβάζει και απορροφά της πληροφορίες.

Παρόλα αυτά ο πατέρας του λέει πως ο μικρότερος γιος του μένει προσγειωμένος. «Θέλω απλά να εκτιμά το χάρισμα που έχει. Του λέω “Ο Θεός σου έδωσε ένα δώρο. Το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να απορρίψεις αυτό το δώρο και να μην το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ