ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Αναφαίρετο δικαίωμα η σύνταξη

Πάπας Φραγκίσκος: Αναφαίρετο δικαίωμα η σύνταξη
EPA/CLAUDIO PERI

 «Δεν είναι δίκαιη η επαναδιαπραγμάτευση της συντάξιμης ηλικίας με τρομακτικά ακραίο τρόπο», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του ιταλικού οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης Inps.

«Μέχρι πρότινος η στιγμή της συνταξιοδότησης συνδεόταν, συνήθως, με την είσοδο στη λεγόμενη τρίτη ηλικία», ενώ «η σύγχρονη εποχή άλλαξε τους ρυθμούς αυτούς. Από τη μία η δυνατότητα ανάπαυσης έφτασε πιο γρήγορα, άλλες φορές παρατάθηκε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε επαναδιαπραγμάτευση αγγίζοντας και τρομερές ακρότητες, όπως εκείνη που φθάνει να αλλοιώνει τη δυνατότητα να μπορεί να σταματά κανείς να εργάζεται», προσέθεσε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, «δεν πρέπει να αμφισβητηθεί και να καταργηθεί ποτέ το δικαίωμα στη σύνταξη». Κάλεσε, τέλος, τους υπαλλήλους του ιταλικού οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης Inps, «να έχουν πάντα επίγνωση της αξιοπρέπειας του κάθε εργαζόμενου», από τη στιγμή που «στηρίζοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια και μετά την εργασιακή τους περίοδο», οι υπάλληλου του Inps «συμβάλλουν στο να ανταποκρίνεται η ζωή στις ανάγκες των ανθρώπων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ