ΚΟΣΜΟΣ

Νέα διαρροή των Wikileaks για τα emais της Χίλαρι Κλίντον

Νέα διαρροή των Wikileaks για τα emais της Χίλαρι Κλίντον
REUTERS/ CARLOS BARRIA

Ήθελαν να αφήσουν να περάσει ασχολίαστο το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με μια νέα διαρροή των Wikileaks για το εν λόγω θέμα.

Σύμφωνα με τη νέα διαρροή, η Νίρα Τάντεν, που δραστηριοποιείται στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι, υποστήριξε ότι οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Κλίντον γνώριζαν αλλά δεν γνωστοποίησαν το γεγονός ότι η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών χρησιμοποιούσε τον προσωπικό της λογαριασμό για να στέλνει τα email της, επειδή «ήθελαν να το αφήσουν να περάσει έτσι».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Τάντεν, πρόεδρος της φιλελεύθερης “δεξαμενής σκέψης” (Center for American Progress) έστειλε email στον πρόεδρο της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα το Μάρτιο του 2015. Την περίοδο εκείνη, είχε μόλις αποκαλυφθεί ότι στη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, η Κλίντον χρησιμοποιούσε ιδιωτικό διαμετακομιστή για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της. “Γιατί δεν το δημοσιοποίησαν πριν από 18 μήνες; Δεν έχει νόημα”, έγραφε η Τάντεν στον Ποντέστα, αναφερόμενη στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

Η Τάντεν, αναφέρθηκε επίσης, στη Σέριλ Μιλς, μία από τις υψηλόβαθμες συμβούλους της Κλίντον την περίοδο εκείνη, γράφοντας σ' ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα: “Αυτό είναι ειδικά για τη Σέριλ. Γνωρίζω ότι τη συμπαθείτε, αλλά αυτά τα πράγματα είναι σαν την “Αχίλλειο πτέρνα” της ή σαν τον κρυπτονίτη. Γιατί δεν το δημοσιοποίησαν πριν από 18 μήνες; Δεν έχει νόημα”.

Ο Ποντέστα φαίνεται να απάντησε στο ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα με μία λέξη: “Απίστευτο”.

Ένας από τους βοηθούς της Κλίντον τόνιζε σ' ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο επίσης, έχει υποκλαπεί: “Είναι αναγκαίο να “ξεκαθαρίσουμε” την απάντηση του Ομπάμα στο ζήτημα του προσωπικού διαμετακομιστή. “Νομίζω ότι ξέρουμε την απάντηση. Ήθελαν να το αφήσουν να περάσει έτσι,” έγραφε η Τάντεν σε ένα άλλο μήνυμα.

Ούτε η Τάντεν, αλλά ούτε και η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον ανταποκρίθηκαν σε αίτημα σχολιασμού των αποκαλύψεων, σημειώνει το CNNi.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ