ΚΟΣΜΟΣ

Στίβεν Σιγκάλ: Επίσημα Ρώσος και με τη βούλα Πούτιν

Στίβεν Σιγκάλ: Επίσημα Ρώσος και με τη βούλα Πούτιν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ ALEXEY NIKOLSKY

Η ρωσική υπηκοότητα χορηγείται στον Αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σιγκάλ, με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εξπέρ της πολεμικής τέχνης "Αϊκίντο", ο Σιγκάλ έχει συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με τον λάτρη του τζούντο Πούτιν και οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Ο ηθοποιός μεταβαίνει τακτικά στη Μόσχα και είχε υπερασπιστεί μάλιστα και την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, o Σιγκάλ ζητούσε επίμονα και από καιρό να του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα, διευκρινίζοντας πως είναι «γνωστός για τα θερμά αισθήματά του προς τη χώρα».

Ο Σιγκάλ, ο οποίος τον Ιανουάριο έλαβε και τη σερβική υπηκοότητα, δεν είναι η πρώτη δυτική προσωπικότητα που λαμβάνει και τη ρωσική. Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος αναζητούσε μια χώρα στην οποία να πληρώνει λιγότερους φόρους, έλαβε ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο 2013.

Ο πρώην πρωταθλητής κόσμου στην πυγμαχία Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ και ο πρωταθλητής των μικτών πολεμικών τεχνών (MMA, Mixed Martial Arts) Τζεφ Μόνσον, αμφότεροι Αμερικανοί, έχουν επίσης λάβει επίσης τη ρωσική υπηκοότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ