ΚΟΣΜΟΣ

Το εδαφικό συζητούν στην Ελβετία Αναστασιάδης - Ακιντζί

Το εδαφικό συζητούν στην Ελβετία Αναστασιάδης - Ακιντζί
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Το εδαφικό μπαίνει για πρώτη φορά στο τραπέζι των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων στην Ελβετία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα κηρύξει τη Δευτέρα το πρωί την έναρξη των εντατικών συνομιλιών μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί στο Mont Pèlerin της Ελβετίας.

Ο εκπρόσωπος του γ.γ του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούζαριτς ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει παρακολουθήσει στενά κατά τη διάρκεια της θητείας του τις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο και «θα προσφέρει την προσωπική υποστήριξη του στο έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ' αυτή την κρίσιμη φάση».

Οι συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου, αλλά ο κ. Μπαν Κι Μουν θα παραστεί μόνο στην έναρξη τους. Στο μεταξύ ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε κρίσιμη για το Κυπριακό την ερχόμενη εβδομάδα και επεσήμανε ότι όλα θα κριθούν από το τελικό αποτέλεσμα στην Ελβετία.

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι για να συζητηθεί το θέμα της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, θα πρέπει προηγουμένως να επιτευχθεί συμφωνία επί των κριτηρίων, τα οποία πρέπει να αποτυπωθούν σε χάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ