ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η λέξη ταμπού που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην Βουλή του Καναδά; (pics)

Ποια είναι η λέξη ταμπού που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην Βουλή του Καναδά; (pics)
REUTERS/Chris Wattie

Ενώ η πολιτική σκηνή «βράζει», σοβαρότατα κοινωνικά θέματα απασχολούν Κοινοβούλια και πολιτικοί αναλύουν λεπτομερώς τι ταλανίζει την παγκόσμια σκηνή, οι βουλευτές στον Καναδά συζητούν για πορδές. Kυριολεκτικά.

Κατά την διάρκεια συνέλευσης στην Βουλή για φόρο περί άνθρακα για τις επιπτώσεις του φόρου στην περιφέρεια της, ακούστηκε η ερώτηση:

«Γιατί η κυβέρνηση μεταχειρίζεται την Αλμπέρτα σαν πορδή σε δωμάτιο που κανένας δεν συζητά ή αναγνωρίζει;».

Άλλη βουλευτής απάντησε: «Δεν θέλω να διακόψω την ομιλία της φίλης μου, όμως την άκουσα να λέει μια λέξη που δεν ταιριάζει σε Κοινοβούλιο και νομίζω ότι θέλει να την αποσύρει».

Αυτό ήταν και το τελευταίο ήρεμο σχόλιο επί του θέματος, με μια μεγάλη συζήτηση να ξεσπά πίσω από τους κλειστούς τοίχους της Βουλής σχετικά με το τι γλώσσα ταιριάζει και τι όχι στην αίθουσα.

«Υπάρχουν στιγμές στην αίθουσα που το πάθος σε κυριεύει, τα πνεύματα ανάβουν και λες πράγματα που ξεφεύγουν από τα όρια και μπορεί να μην ταιριάζουν στο Κοινοβούλιο», είπε ο Άντονι Ρότα των φιλελευθέρων.

«Είπε μερικά πράγματα που ξέφυγαν από τον έλεγχο, όμως εκείνη αποφασίζει αν ταιριάζουν ή όχι στον χώρο. Κάποιος ενοχλήθηκε. Θα το λάβω υπόψη, θα το επαναφέρω στη συζήτηση και θα προχωρήσουμε από κει».

Φυσικά στο άκουσμα της συζήτησης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν πάρτι με τα σχόλια επί του θέματος να δίνουν και να παίρνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ