Αργεντινή: Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στην φτώχεια
Πλήθος πολιτών διαδηλώνουν μπροστά από το Κονγκρέσο απαιτώντας αύξηση των προνοιακών επιδομάτων και στήριξη νομοσχεδίου της αντιπολίτευσης που προβλέπει πληρωμές σε φτωχές οικογένειες και περισσότερες θέσεις εργασίας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες - Πηγή: REUTERS/Agustin Marcarian

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας πανό συνδικαλιστικών ενώσεων κι οργανώσεων της Αριστεράς, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Μπουένος Άιρες εμποδίζοντας την κυκλοφορία, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση της χώρας να αυξήσει την οικονομική ενίσχυση προς τους φτωχότερους συμπολίτες τους.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας, μεταξύ αυτών η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, έκλεισαν την λεωφόρο της 9ης Ιουλίου –έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους παγκοσμίως– με στόχο να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι (Mauricio Macri) να εγκρίνει το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει αύξηση των επιδομάτων που δίνονται στους φτωχούς και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μέσω δημόσιας χρηματοδότησης.

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση διαθέτει το κουράγιο να αλλάξει την κατάσταση», δήλωσε ο Πάμπλο Μογιάνο (Palbo Moyano), αναπληρωτής γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου οδηγών φορτηγών.

«Αυτοί κυβερνούν προς όφελος πλουσιότερων τομέων. Εύχομαι να είχαν εργαστεί τόσο γρήγορα για την επίτευξη μιας λύσης προς όφελος των εργατών όπως έκαναν για τους αγρότες, για τους ανθρακωρύχους», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Μάκρι αντιτίθεται στο νομοσχέδιο, το οποίο ενέκρινε η Γερουσία αυτήν την εβδομάδα αλλά δεν έχει εξεταστεί από την κάτω Βουλή.

Διαβάστε επίσης