ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: Το «ευχαριστώ» της 7χρονης στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Χαλέπι: Το «ευχαριστώ» της 7χρονης στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Η μικρή Μπάνα που ζει στο πολιορκημένο Χαλέπι και μεταδίδει τα γεγονότα μέσω του Twitter, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα σε όλο τον κόσμο, είχε μια επιθυμία.

Να διαβάσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ. Και έπειτα από παρέμβαση της μητέρας της με μήνυμα στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η 7χρονη μαχήτρια του πολέμου έλαβε το δώρο της.

Όπως είναι γνωστό, είναι σχεδόν αδύνατο να σταλθούν αγαθά σε μια εμπόλεμη ζώνη, συνεπώς και βιβλία. Όμως η συγγραφέας βρήκε τον τρόπο να εκπληρώσει αυτή την μικρή και αθώα επιθυμία ενός παιδιού που δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα τίποτα παραπάνω από την ειρήνη και την παύση του πολέμου.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν που μπορεί η μικρή να ταξιδέψει στη Βρετανία, να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς και να ζήσει τη μαγεία, είναι το e-book.

Η χαρά της Μπάνα ασφαλώς και δεν έμεινε κρυφή. Ευχαρίστησε προσωπικά την αγαπημένη της συγγραφέα με ένα πολύ γλυκό μήνυμα και ένα ακόμα πιο γλυκό βίντεο.

Και η Ρόουλινγκ της απάντησε: "Σ' αγαπάω πολύ Μπάνα και σε σκέφτομαι. Να προσέχεις τον εαυτό σου".

Η 7χρονη ενθουσιάστηκε πάρα πολύ και ενημέρωσε τους ακόλουθούς της πως και τα αδέλφια της πρόκειται να διαβάσουν τα βιβλία.

Γιατί τα πράγματα που έχουν αξία σε αυτή τη ζωή είναι μικρότερα από αυτά που πιστεύουμε. Και αυτό μας έμαθε σήμερα η Μπάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ