ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Έως και το Σάββατο η απεργία των πιλότων

Lufthansa: Έως και το Σάββατο η απεργία των πιλότων
REUTERS/Ralph Orlowski

Την απόφαση να παρατείνουν την απεργία τους έως και το Σάββατο ανακοίνωσαν οι πιλότοι της Lufthansa, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Γερμανίας.

Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και περισσότερους από 315.000 επιβάτες.

«Οι δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, για τον οποίο οι αυξήσεις των μισθών των χειριστών απειλούν την ίδια την ύπαρξη του αερομεταφορέα, είναι μια εντελώς υπερβολική δραματοποίηση της κατάστασης», σημείωσε το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), που εκπροσωπεί τους πιλότους.

Πρόκειται για τη 14η απεργία των πιλότων της Lufthansa από την άνοιξη του 2014. Αιτία της αντιπαράθεσης του συνδικάτου με τη διοίκηση της εταιρίας είναι οι διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά που έχουν καταρρεύσει.

Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια, ενώ η εταιρία πραγματοποιούσε κέρδη, το Cockpit διεκδικεί αναδρομικά μια αύξηση 3,66% τον χρόνο, που απέχει πολύ από το 2,5% για έξι χρόνια που προτείνει η διοίκηση για περίπου 5.400 πιλότους των εταιριών Lufthansa, Lufthansa Cargo και Germanwings.

Οι άλλες εταιρίες του ομίλου Lufthansa, οι Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti και Brussels Airlines, δεν επηρεάζονται από την απεργία, ούτε και η χαμηλή κόστους Germanwings προς το παρόν, παρότι οι πιλότοι της επηρεάζονται από αυτή την αντιπαράθεση για τους μισθούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ