Πέθανε ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη
Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ΗΠΑ για τον 20ό αιώνα, ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη και αργότερα ο γηραιότερος Αμερικανός αστροναύτης, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.
Την είδηση για τον θάνατο του Γκλεν, που διετέλεσε επί σειρά ετών και γερουσιαστής, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Οχάιο.
«Ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους μας», τόνισε με ανακοίνωση του ο κυβερνήτης Τζον Κασίς.
Ο Γκλεν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 22 Φεβρουαρίου 1962 με την κάψουλα Friendship 7 και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την πρώτη αμερικανική αποστολή στη Σελήνη.
ΚΟΣΜΟΣ
Σε συναγερμό η Γαλλία: Οι πόλεις στις φλόγες, «πυρά» στη Βουλή και ο στρατός στους δρόμους
23:03
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τραμπ «βλέπει» επανάσταση στη Γαλλία και δηλώνει την υποστήριξή του στη Μαρίν Λεπέν
22:52
ΚΟΣΜΟΣ
Νέος νόμος της κυβέρνησης Μελόνι προβλέπει φυλακίσεις για όσους ασκούν βία σε διαδηλώσεις
22:41
ΚΟΣΜΟΣ
Στη Ρωσία την Τετάρτη ο Γουίτκοφ μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι στο Όσλο
22:31
ΚΟΣΜΟΣ