Πέθανε ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη
Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ΗΠΑ για τον 20ό αιώνα, ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη και αργότερα ο γηραιότερος Αμερικανός αστροναύτης, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.
Την είδηση για τον θάνατο του Γκλεν, που διετέλεσε επί σειρά ετών και γερουσιαστής, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Οχάιο.
«Ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους μας», τόνισε με ανακοίνωση του ο κυβερνήτης Τζον Κασίς.
Ο Γκλεν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 22 Φεβρουαρίου 1962 με την κάψουλα Friendship 7 και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την πρώτη αμερικανική αποστολή στη Σελήνη.
ΧΡΗΜΑ
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00
ΧΡΗΜΑ
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΧΡΗΜΑ
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30
ΚΟΣΜΟΣ
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57
ΚΟΣΜΟΣ