ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπειρατεία Μάλτα: Επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι

Αεροπειρατεία Μάλτα: Επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι
REUTERS/Darrin Zamit-Lupi MALTA OUT

Δύο ομάδες - κυρίως γυναίκες και παιδιά- αφέθηκαν ελεύθεροι από τους δύο αεροπειρατές που έχουν καταλάβει λυβικό αεροσκάφος και το έχουν οδηγήσει στο αεροδρόμιο της Μάλτας, δίχως μέχρι στιγμής κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι είδους συμφωνία έχει επιτευχθεί.  

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, στο αεροσκάφος ενδεχομένως να βρίσκοντια ακόμη μέσα στο αεροσκάφος δύο αεροπειρατές και ορισμένα μέλη του πληρώματος.

Σε προηγούμενο tweet του ο πρωθυπουργός της Μάλτας ανέφερε πως αφέθηκαν ελεύθερα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους, κάνοντας λόγο για την απελευθέρωση 109 επιβατών.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αεροσκάφος των Λιβυικών Αερογραμμών. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία στο αεροσκάφος το οποίο οδηγήθηκε στην Μάλτα, επιβαίνουν δύο αεροπειρατές οι οποίοι δηλώνουν υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι απειλούν να το ανατινάξουν με χειροβομβίδες που ισχυρίζονται ότι έχουν και απαιτούν να απελευθερωθεί ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος γιός του Μουαμάρ Καντάφι και διάδοχός του, Σαΐφ, ο οποίος κρατείται κατά άλλους από οπλαρχηγούς της πολιτοφυλακής του Ζιντάν, κατ' άλλους σε φυλακή της Τρίπολης

Ο στρατός της χώρας είχε από νωρίς περικυκλώσει το αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας.

Το αεροσκάφος ξεκίνησε από την Σάμπχα και είχε προορισμό την Τρίπολη. Ο πιλότος πριν από την προσγείωση στην Μάλτα, ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Τρίπολη, ότι έχει χάσει τον έλεγχο του αεροσκάφους. Ύστερα χάθηκε η επικοινωνία.

2016 12 23T125839Z 1220702114 LR1ECCN101FQ9 RTRMADP 3 LIBYA AIRPLANE

(REUTERS/Darrin Zamit-Lupi MALTA OUT)

malt

(REUTERS/Darrin Zamit-Lupi MALTA OUT)

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, στο αεροσκάφος επιβαίνουν 82 άντρες, 28 γυναίκες και ένα παιδί.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «μεγάλη ανησυχία».

Όλες οι πτήσεις με προορισμό την Μάλτα εκτρέπονται στην Ιταλία.

mal

(REUTERS/Darrin Zamit-Lupi MALTA OUT)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ