ΚΟΣΜΟΣ

Κυριάκος Αμοιρίδης: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Κυριάκος Αμοιρίδης: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένο σε αυτοκίνητο κάτω από γέφυρα αυτοκινητόδρομου. Μετά τη σύλληψη της συζύγου του, Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, ο φερόμενος ως εραστής της, Sergio Gomes Moreira Filho, ομολόγησε τη δολοφονία του πρέσβη. 

Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν κατά τη διάρκεια της νύχτας τον αστυνομικό, Sergio Gomes Moreira Filho, σε σχέση με την δολοφονία του πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη. Ο αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε τελικά το έγκλημα, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το εξοχικό σπίτι του πρέσβη το μοιραίο βράδυ. Στο βίντεο, φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο.

Τα σενάρια περί έγκλήματος πάθους, φαίνεται τελικά να μην ισχύουν. Αντιθέτως, από τις τελευταίες πληροφορίες των τοπικών μέσων, προκύπτει ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα.

Οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες, τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, υπήρξε ένας άγριος καβγάς μεταξύ του Κυριάκου Αμοιρίδη και της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, ο Έλληνας πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.

6i7b2l0myqtq2tu4h91z142nl

francoise2 copy

Στη συνέχεια, η Βραζιλιάνα σύζυγός του, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των Αρχών και τις πληροφορίες της extra.globo.com, φέρεται να ενημέρωσε τον αστυνομικό και φερόμενο ως εραστή της για τον έντονο καβγά. Ίσως αυτό, να αποτέλεσε την αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας του έλληνα πρέσβη.

PicMonkey

Ένα άλλο δημοσίευμα της oglobo.globo.com αναφέρει πως συγγενικά πρόσωπα της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα μετέβησαν στις αστυνομικές Αρχές και κατέθεσαν πως πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho (ο φερόμενος ως εραστής της) εκφόβισε την αδελφή του πρέσβη στο σπίτι της.

Συγκεκριμένα, έφτασε στο σπίτι της αδερφής του πρέσβη, ανταποκρινόμενος σε κλήση για διένεξη μεταξύ της γυναίκας και του πρώην συζύγου της. Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά στην αδελφή του Κυριάκου Αμοιρίδη, υπερασπιζόμενος τον πρώην σύζυγό της.

Ο δικηγόρος που είχε υπερασπιστεί τον Βραζιλιάνο αστυνομικό για εκείνη την υπόθεση, είναι ο ίδιος που αναλαμβάνει και τώρα την υπεράσπισή του, σχετικά με τις κατηγορίες δολοφονίας του πρέσβη που αντιμετωπίζει.

brazilianos1

Η βραζιλιάνικη O Globo αναφέρει ότι οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης για την Βραζιλιάνα σύζυγό του πρέσβη, Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, τον κατά τα φαινόμενα εραστή της, Sergio Gomes Moreira Filho και δύο ακόμη ανθρώπους.

2 copy

Το απανθρακωμένο πτώμα ταυτοποιήθηκε και από την Αστυνομία, για να επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στον έλληνα πρέσβη.

3
autokinito copy copy

Η αστυνομία εκτιμά τώρα πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης φέρεται να δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών του στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου διέμενε και μετά να τον έβαλαν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε την Πέμπτη καμένο κάτω από γέφυρα κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην περιοχή Νόβα Ιγουατσού.

Υπάρχουν επίσης αναφορές πως στον καναπέ του σπιτιού όπου έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη βρέθηκε αίμα και το έπιπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ειδικά δικαστήρια για αναλύσεις. Οι Αρχές εμφανίζονταν βέβαιες πως πρώτα επήλθε ο θάνατος και μετά το πτώμα μεταφέρθηκε στο σημείο που τελικά βρέθηκε.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες έδειξαν τη Φρανσουάζ Αμοιρίδη ως τον "εγκέφαλος" του σχεδίου δολοφονίας, με την ίδια βέβαια να το αρνείται.

ginaika20 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ