ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό κράτος πίσω από την επίθεση - Άφαντος ο δράστης

Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό κράτος πίσω από την επίθεση - Άφαντος ο δράστης
REUTERS/Umit Bektas

Ακατάπαυστες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που το Ισλαμικό Κράτος διενεργεί ενάντια στην Τουρκία, ένας ήρωας στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ, όπου οι Χριστιανοι γιόρταζαν την "αργία της αποστασίας" τους, αναφέρει η ανακοίνωση του ISIS.

Ωστόσο, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη, έχει βυθιστεί στη θλίψη εξαιτίας της επίθεσης, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι, ο δράστης παραμένει άφαντος.

Για δεύτερη ημέρα, συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

TOYRKIA 3

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Umit Bektas)

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή που ο δράστης εισβάλει στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης και αρχίζει να σκορπά το θάνατο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες και βίντεο από την στιγμή της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης.

Η γκάφα των τουρκικών αρχών

Σε γκάφα ολκής φέρονται να υπέπεσαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας αναφορικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του φερόμενου ως κύριου υπόπτου για τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου.

Το απόγευμα της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ενός άνδρα τις οποίες συνόδευαν με τις πληροφορίες ότι πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο στον Βόσπορο που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και τον τραυματισμό σε άλλους 69.

Εντούτοις, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι ο εικονιζόμενος στις φωτογραφίες αναγνώρισε τον εαυτό του και προσέτρεξε αυθορμήτως στις αστυνομικές Αρχές για να τις ...καταγγείλει αλλά και να υποβάλει τη διαμαρτυρία του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νεώτερες πληροφορίες πρόκειται για έναν πολίτη από το Καζακστάν ο οποίος βρέθηκε στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους. Τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναπαραγάγει πολλαπλώς τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που τις συνόδευαν και οποίες έκαναν λόγο περί αναγνώρισης του δράστη και ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν κατά την είσοδό του στην Τουρκία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Οι πληροφορίες που τον «αφορούσαν» τον έφεραν, μάλιστα, να κατέχει και την ιδιότητα του μέλους του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με νυχτερινές πληροφορίες και η τουρκική αστυνομία φέρεται να αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις διαρροές που είχε κάνει αναφορικά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Καταδίκασε την επίθεση ο γ.γ του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την «άθλια τρομοκρατική επίθεση» στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα 39 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο ίδιος, εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ εκφράζει επίσης, την αλληλεγγύη του προς την κυβέρνηση αλλά και το λαό της Τουρκίας, όπως και προς τις χώρες υπήκοοι των οποίων δολοφονήθηκαν από την ένοπλη επίθεση.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ελπίζει ότι αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την «στυγερή επίθεση» θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Οδύνη στις κηδείες των θυμάτων

Πένθος, θλίψη και πόνος, είναι τα συναισθήματα στην Κωνσταντινούπολη μετά το νέο φονικό χτύπημα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Reina, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων, που δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη την πρώτη νύχτα του νέου έτους. Συγγενείς και φίλοι, γεμάτοι ερωτηματικά και απορίες για την φονική επίθεση πενθούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο πόνος είναι ανείπωτος. Τα πρόσωπα τους σκυθρωπά, τα μάτια τους βουρκωμένα, ξεσπούν σε κλάματα, αγκαλιάζουν και φιλούν το φέρετρο πριν από το τελευταίο αντίο.

ΚΗΔΕΙΑ 1

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Osman Orsal)

ΚΗΔΕΙΑ 2

(Πηγή φωτογραφίας REUTERS/Osman Orsal)

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινούπολη: Οι υπηκοότητες των ξένων θυμάτων της επίθεσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ