ΚΟΣΜΟΣ

Εκπληκτική εικόνα: Πώς «βλέπει» ο πλανήτης Άρης τη Γη και τη Σελήνη

Εκπληκτική εικόνα: Πώς «βλέπει» ο πλανήτης Άρης τη Γη και τη Σελήνη
Instagram/NASA

Τη Γη και τη Σελήνη, όπως αυτές είναι ορατές από τον πλανήτη Άρη δείχνει φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον δορυφόρο που έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη και δόθηκε στην δημοσιότητα από τη NASA.

Το μέγεθός τους είναι τόσο μικρό, μπροστά στο άπειρο του σύμπαντος, όμως οι δύο πλανήτες παραμένουν λαμπερά και ζωντανά κομμάτια του.

«Το κοκκινωπό μέρος στο κέντρο της Γης είναι η Αυστραλία. Η νοτιανατολική Ασία είναι επίσης κοκκινωπή, αλλά κοντά στο πάνω μέρος. Η Ανταρκτική είναι το λαμπερό σημείο κάτω αριστερά. Τα άλλα σημεία που φωτίζουν είναι σύννεφα», σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Η φωτογραφία είναι μέρος μιας σειράς φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από το Mars Reconnaissance Orbiter και ενώθηκαν για να δώσουν αυτή την εκπληκτική εικόνα.

nasa
(NASA/JPL-CALTECH/UNIV. OF ARIZONA)

Όλες τραβήχτηκαν στο πλαίσιο δοκιμής του φακού κάμερας υψηλής ανάλυσης του δορυφόρου.

«Κάθε φωτογραφία τέθηκε υπό επεξεργασία, πριν τις ενώσουμε, ώστε η Σελήνη να είναι αρκετά φωτεινή για να φαίνεται», ανέφερε η NASA.

«Το φεγγάρι είναι πολύ σκοτεινότερο από την Γη και φαινόταν μετά βίας στην ίδια φωτεινότητα. Οι συνδυασμένες εικόνες έχουν διατηρήσει τόσο το μέγεθος όσο και τις θέσεις Γης και φεγγαριού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ