ΚΟΣΜΟΣ

Σαν σήμερα ο Μίκυ Μάους κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε κόμικ στριπ (pics)

Σαν σήμερα ο Μίκυ Μάους κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε κόμικ στριπ (pics)

Ήταν 13 Ιανουαρίου 1930 όταν το αγαπημένο μας ανθρωπόμορφο ποντίκι, ο Μίκυ Μάους έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε κόμικ στριπ.

Ο Μίκυ, ήρωας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ, από τον Ουώλτ Ντίσνεϋ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Λέγεται πως ο Ντίσνεϊ εμπεύστηκε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν. Στην αρχή είχε σκεφτεί να το δώσει το όνομα Μόρτιμερ, όμως η γυναίκα του το θεώρησε πομπώδες και του πρότεινε να το ονομάσει Μίκυ. Έτσι και έγινε.

images

Ο Μίκυ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι πέντε από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους. Το 1928 πρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες, την επόμενη χρονιά σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον δημιουργό του, τον Ουώλτ Ντίσνευ (Walt Disney).

Έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου 1928 με την ταινία Steamboat Willie (ατμόπλοιο Γουίλι). Σ' αυτήν την ταινία είναι καπετάνιος ενός πλοίου. Σημειώστε την ημερομηνία αυτή, πάντως, γιατί αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Steamboat willie

Τηλεόραση και Ταινίες

Ο Μίκυ, ήταν ακόμη γνωστός για τα έγχρωμα κινούμενα σχέδια του και την σειρά κινουμένων σχεδίων - μιούζικαλ, "Silly Symphonies". Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μικρού μήκους επεισόδιο «Μια Μικρή Σοφή Κότα», έκανε πρεμιέρα ο Ντόναλντ Ντακ, ο οποίος αργότερα πρωταγωνιστούσε σε δικά του κινούμενα σχέδια. Ο Μίκυ έγινε αργότερα δημοφιλής για τον ρόλο του Μαθητευόμενου Μάγου στη Φαντασία του Ουώλτ Ντίσνευ και της Ορχήστρας της Φιλαδέλφειας με τον Λεοπόντ Στοκόφσκι.

870 1478 930 1 silly symphonies

Αργότερα, συμμετείχε στο μεγάλου μήκους επεισόδιο «Το θαύμα των Χριστουγέννων», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς το 1983 και αργότερα στον «πρίγκιπα και τον φτωχό», το 1990. Το 1999, ο Μίκυ επιστρέφει στην τηλεόραση με την σειρά «Mickey Mouse Works», στην οποία οι χαρακτήρες του Ντίσνευ συμμετέχουν σε μερικά καινούρια επεισόδια. Αν και είχε λίγα επεισόδια, έγινε αμέσως γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Αργότερα, μερικά επεισόδια της σειράς χρησιμοποιήθηκαν το 2001-2003 για την σειρά «Η παρέα του Μίκυ», μια σειρά με όλους τους επώνυμους χαρακτήρες της Disney και την παρέα του. Το 2000, συμμετείχε στην ταινία «Μίκυ: Μια φορά κι έναν Καιρό».

Μερικά χρόνια μετά, δημιουργήθηκε η σειρά «Η Λέσχη του Μίκυ», μια προσχολική σειρά, που σήμερα ανήκει στο Disney Junior. Τέλος, μέχρι το 2013, έχουν παιχτεί στο Disney Channel μερικά ολοκαίνουργια 3λεπτα επεισόδια με τον Μίκυ και την παρέα του, καθώς οι χαρακτήρες έχουν μοντέρνα εμφάνιση, η οποία μοιάζει με αυτή του 1928.

MickeyArt

Στο φανταστικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων, ο χαρακτήρας του Μίκυ διαμένει στην ομώνυμη πόλη Μίκυ Σίτυ. Είναι αρραβωνιασμένος με τη Μίνι, ενώ καλύτερος φίλος του είναι ο Γκούφυ, ένας γκαφατζής και αδέξιος σκύλος. Το κατοικίδιό του είναι ο αγαπημένος του Πλούτο. Δουλεύει σαν ντεντέκτιβ λύνοντας διάφορες μυστηριώδεις αστυνομικές υποθέσεις. Τις υποθέσεις αυτές τις αναθέτει ο Ο' Χάρα, αρχηγός της αστυνομίας. Εχθροί του είναι κυρίως ο Μαύρος Πητ και το Μαύρο Φάντασμα.

download

ΔΗΜΟΦΙΛΗ