ΚΟΣΜΟΣ

Ο μακελάρης της Φλόριντα είναι τελικά τζιχαντιστής (pic&vid)

Ο μακελάρης της Φλόριντα είναι τελικά τζιχαντιστής (pic&vid)
REUTERS

Ο Εστέμπαν Σαντιάγκο, ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ-Χόλιγουντ της Φλόριντα, στις 6 Ιανουαρίου, διέπραξε την επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Σαντιάγκο εξαπέλυσε την επίθεση του στο όνομα του αρχηγού του ISIS αλ Μπαγκντάντι, ανέφερε το CNN επικαλούμενο την κατάθεση ενός πράκτορα του FBI στη δικαστική διαδικασία κατά την οποία θα κρινόταν αν ο νεαρός θα προφυλακιστεί ή όχι.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του FBI, ο δράστης δεν επανέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό κατά την διάρκεια της εξάωρης ανάκρισής του. Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί για το πώς συνδέθηκε με την τρομοκρατική οργάνωση ο δράστης.

Ο 26χρονος κατηγορείται για πέντε δολοφονίες και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί ακόμη και σε θάνατο. Στην επίθεσή του τραυματίστηκαν άλλοι 45 άνθρωποι.

Είχε εμφανιστεί σε γραφείο του FBI συμπεριφερόμενος αλλόκοτα πριν λίγους μήνες

640x640 6

ΠΗΓΗ:REUTERS

Ο Σαντιάγο πριν λίγους μήνες είχε παρουσιαστεί σε ένα γραφείο του FBI συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.

Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο Σαντιάγκο υπηρέτησε από το 2007 ως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκας, ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ από το 2010 ως το 2011.

Ο δικαστής αποφάσισε πως ο δράστης θα συνεχίσει να κρατείται, ενώ η επόμενη ακρόασή του θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ