ΚΟΣΜΟΣ

Ο «Ελ Τσάπο» καταγγέλλει ότι δέχεται σεξουαλική παρενόχληση μέσα στη φυλακή

Ο «Ελ Τσάπο» καταγγέλλει ότι δέχεται σεξουαλική παρενόχληση μέσα στη φυλακή
AΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JOSE MENDEZ

Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλει ότι υφίσταται σε καθημερινή βάση ο περιβόητος μεγαλοβαρόνος ναρκωτικών, Joaquin "El Chapo" Guzman, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μεξικό, Juarez.

 

Όπως αναφέρει η συνήγορός του, Silvia Delgado νιώθει εξαιρετικά άβολα κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καθώς ο φρουρός τον «πιέζει και τον χαϊδεύει στα απόκρυφα σημεία του».

Η δικηγόρος δεν ανέφερε το όνομα του φρουρού, που σύμφωνα με την καταγγελία παρενοχλεί τον βαρόνο, ενώ ένας δεύτερος δικηγόρος του δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τους ισχυρισμούς.

Επιπλέον, η Delgado καταγγέλλει πως ο πελάτης της δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια καθώς οι φύλακες, επίτηδες, τον ξυπνούν κάθε τέσσερις ώρες, χτυπώντας τα κάγκελα του κελιού του και ρωτώντας τον «πώς αισθάνεται».

Ο "El Chapo" είναι εκπαιδευμένος στο παιχνίδι των δραπετεύσεων, αφού όταν συνελήφθη για πρώτη φορά στην Γουατεμάλα το 1993 κατάφερε να δραπετεύσει το 2001 αφού κρύφτηκε σε καροτσάκι για άπλυτα.

Τον Ιούλιο του 2015 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής υψίστης ασφαλείας Altiplano στο Μεξικό διαπίστωναν με έκπληξη είχε καταφέρει να δραπετεύσει μέσα από ένα τούνελ που ξεκινούσε από το κελί του και έφτανε σε μία εγκαταλελειμμένη κατοικία σε απόσταση 1,5 χλμ από τη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ