ΚΟΣΜΟΣ

«Είδα ένα τείχος χιονιού…»: Ένας επιζών περιγράφει τη στιγμή που «χτύπησε» η χιονοστιβάδα

«Είδα ένα τείχος χιονιού…»: Ένας επιζών περιγράφει τη στιγμή που «χτύπησε» η χιονοστιβάδα
facebook

Σαν από θαύμα σώθηκε από την χιονοστιβάδα στο όρος Γκραν Σάσσο ο Τζιαμπιέρο Παρέτε, ο οποίος είδε το ξενοδοχείο Rigopiano, στο οποίο μέχρι πριν λίγα λεπτά απολάμβανε τις διακοπές του με την οικογένειά του, να καταπλακώνεται από τεράστια ποσότητα χιονιού.

Ο Παρέτε, αναρρώνει σε νοσοκομείο της περιοχής, όμως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ κι αγωνιά για την τύχη της συζύγου και των δύο παιδιών τους, που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο τη στιγμή που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα. Ο ίδιος, από τύχη δεν βρισκόταν μέσα αυτό τη συγκριμένη στιγμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ο Παρέτε, φοβάται για τα χειρότερα, τονίζοντας:

«έχασα τα πάντα... Κάτω από το χιόνι βρίσκονται η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, ο Τζιανφίλιπο 8 ετών και η Λουντοβίκα, 6».

Μάλιστα μόλις πριν από τρεις μέρες η οικογένεια του νεαρού μάγειρα από την Πεσκάρα, γιόρτασε τα γενέθλια της μικρής Λουντοβίκα.

Ο Παρέτε περιέγραψε τις στιγμές του τρόμου και της αγωνίας καθώς έβλεπε την χιονοστιβάδα να καταπλακώνει το ξενοδοχείο. «Σε μια στιγμή είδα ένα τείχος χιονιού... μετά τίποτα...», είπε ο Παρέτε, ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που γλίτωσαν από τη χιονοστιβάδα. Ο δεύτερος είναι ο Φάμπιο Σαλτσέτα.

Και οι δύο εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία αρκετές ώρες μετά, σε κατάσταση υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ