ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με δημοσίευμα που αποκαλύπτει σκάνδαλο με τον Φρανσουά Φιγιόν

Σάλος με δημοσίευμα που αποκαλύπτει σκάνδαλο με τον Φρανσουά Φιγιόν
REUTERS

Πονοκέφαλος έχει πιάσει τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, έπειτα από την αποκάλυψη της εφημερίδας Le Canard Enchaine.

Η εφημερίδα, όπως γράφει η Le Monde, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σκάνδαλο που αν ισχύει, μάλλον ο Φιγιόν θα το πληρώσει ακριβά στις κάλπες. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη σύζυγό του, Πενέλοπε Φιγιόν, καθώς φέρεται να προσέφερε υπηρεσίες ως βοηθός στο βουλευτικό γραφείο του συζύγου της, εισπράττοντας 500.000 ευρώ, ενώ δήλωνε ότι ασχολείται με τα οικιακά.

Επίσης η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Πενέλοπε Φιγιόν έλαβε αμοιβή, για έξι μήνες, όταν ο σύζυγός της επανεξελέγη βουλευτής. «Συνολικά, έλαβε 500.000 ευρώ από τα κοινοβουλευτικά ταμεία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

penelope

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η κυρία Φιγιόν, εμφανίζεται να εργάζεται και ως μισθωτή από τον Μάιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013, στο πολιτιστικό περιοδικό Revue des deux mondes, ιδιοκτησίας του Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ, φίλου του Φιγιόν. Ο μισθός της ανερχόταν σε περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα.

Ο διευθυντής του περιοδικού, Μισέλ Κρεπού, δήλωσε «κατάπληκτος» όταν ενημερώθηκε σχετικά από τη Le Canard Enchaine και τόνισε:

«Δεν συνάντησα ποτέ την Πενέλοπε Φιγιόν και δεν την είδα ποτέ στα γραφεία του περιοδικού. Έχει υπογράψει δύο ή τρία άρθρα».

Τι απαντά ο Φρανσουά Φιγιόν

Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η σύζυγός του εργαζόταν στο γραφείο του. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι από το 2002 και έπειτα η Πενέλοπε ήταν βοηθός του Μαρκ Ζουλάντ, ο οποίος πήρε την έδρα του στο γαλλικό κοινοβούλιο, με μισθό 7.000 ευρώ το μήνα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρκ Ζουλάντ δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ