ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί θα αργήσει η επίσκεψη του Τραμπ στη Βρετανία

Γιατί θα αργήσει η επίσκεψη του Τραμπ στη Βρετανία
REUTERS/Kevin Lamarque

Την ώρα που όλοι συζητούν για το πότε θα αναποδώσει την επίσκεψη της Τερέζα Μέι στην Ουάσιγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού δήλωσε πως δεν έχει γίνει κάποιος προγραμματισμός ακόμα και πως η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου θα αργήσει ακόμα, κάποιους μήνες.

«Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σαφέστατα χθες βράδυ... (ότι) η πρόσκληση έχει σταλεί. Ήταν ευτυχής που την απηύθυνε. Ανυπομονεί να φιλοξενήσει τον πρόεδρο και αυτό θα είναι μια επίσημη επίσκεψη φέτος», δήλωσε η εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

«Για το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης, όλα αυτά θα χρειαστεί να καθοριστούν εν ευθέτω χρόνο... Είναι μήνες μακριά», σημειώνει σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Να σημειωθεί πως οι Βρετανοί πάντως δεν είναι και πολύ θερμοί απέναντι στον πλανητάρχη καθώς πάνω από 1,6 εκατομμύρια υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί σε διαδικτυακή αίτηση, ζητώντας την ακύρωση της επίσκεψης του Τραμπ. Το αίτημα αυτό θα συζητηθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο ένας λόγος που αντιδρούν οι πολίτες είναι για να μην έρθει σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ ενώ ο δεύτερος είναι η αντίθεσή τους στις μεταναστευτικές πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ.

Τη συνεδρίαση αυτή συγκάλεσε η Επιτροπή Αιτημάτων του κοινοβουλίου. Την ίδια ημέρα μάλιστα, οι βουλευτές θα κληθούν να συζητήσουν ένα δεύτερο αίτημα που ζητά να γίνει κανονικά η επίσκεψη του Τραμπ και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

Σημειώνεται πως η βρετανική κυβέρνηση απαντά σε όλα τα αιτήματα που συγκεντρώνουν περισσότερες από 10.000 υπογραφές και τα θέματα προωθούνται προς συζήτηση στο κοινοβούλιο αν συγκεντρώσουν περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ