ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ επιθέσεων στο Παρίσι

Μπαράζ επιθέσεων στο Παρίσι

Στους 153 έχουν ανέβει οι νεκροί, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ενώ η κατάσταση ομηρίας έληξε με πολλούς νεκρούς. Απομακρύνθηκε από το Σταντ ντε Φρανς ο Φρανσουά Ολάντ. 

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για πολλαπλές επιθέσεις με 18 νεκρούς, πολλούς τραυματίες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες υπάρχουν 4 επιθέσεις.

Δύο εκρήξεις, πιθανά επιθέσεις αυτοκτονίας από καμικάζι κοντά στο κεντρικό στάδιο της πόλης και μία στο εστιατόριο "Μικρή Καμπότζη". Εκεί χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα, μάλλον καλάσνικοφ.

Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε και η κατάσταση ομηρίας σε συναυλιακό χώρο της πρωτεύουσας με 5 ή 6 ενόπλους, πιθανότατα τρομοκράτες. Το BBC ανέφερε ότι 60 άτομα κρατούνται όμηροι. Όμως, οι όμηροι είναι πάνω από 100, ενώ έχουν ακουστεί κραυγές μέσα από τον χώρο. Η ομηρία έληξε ώρα μετά, με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Ο Φρανσουά Ολάντ απομακρύνθηκε αμέσως από το γήπεδο, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτήν τη στιγμή έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν ο πρώτος ηγέτης που αντέδρασε μέσω Twitter. Δήλωσε σοκαρισμένος και τόνισε πως θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο γαλλικός στρατός έχει πάρει συγκεκριμένες εντολές και ήδη κινείται σε σημεία της πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ