ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γκάμπριελ ασκεί κριτική σε Μέρκελ και Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα

Ο Γκάμπριελ ασκεί κριτική σε Μέρκελ και Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα
Reuters

Έντονη κριτική προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και τη γερμανική κυβέρνηση, για τους χειρισμούς τους στο θέμα του ελληνικού προγράμματος ασκεί ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μέσω επιστολής του προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt, η επιστολή εστάλη στην Άνγκελα Μέρκελ από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας τον Ιανουάριο και πρόκειται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα στο φύλλο Παρασκευής.

Ο Γκάμπριελ εκφράζει μεταξύ άλλων την έντονη ανησυχία του για την πορεία των συνομιλιών για την οικονομική διάσωση της χώρας μας και τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει πιο εποικοδομητικό ρόλο.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί τους συντηρητικούς της Μέρκελ, επισημαίνει επίσης ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν αποκλίνουσες θέσεις, κάτι που κάνει αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας με τις υπάρχουσες συνθήκες».

ddfgj

Στην επιστολή του προς την Μέρκελ, ο Γκάμπριελ προτείνει να απαιτηθεί από την Ελλάδα μόνο να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα

Συμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- απάντησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα μέσα Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες εκκλήσεις για παραγραφή χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ