ΚΟΣΜΟΣ

Σε επτά σημεία η τρομοκρατική επίθεση το Παρίσι

Σε επτά σημεία η τρομοκρατική επίθεση το Παρίσι
Reuters

Σε επτά σημεία στο Παρίσι εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη και ακόμη δεν είναι σαφές σε ποιες περιοχές έχει εκδηλωθεί η επίθεση. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες ενώ επιμένουν να μιλούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία με δεκάδες θεατές στο θέατρο Μπατακλάν.
Οι τρομοκράτες εκτελούσαν έναν-έναν τους ομήρους μέσα στο θέατρο και από τον έναν προχωρούσαν στον επόμενο δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN. Πυροβολούσαν αδιακρίτως εν ψυχρώ τους θεατές και εκτελούσαν τους ομήρους, σημείωσε άλλος αυτόπτης υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκράτες κραύγαζαν «Αλάχ Ακμπαρ» και συνθήματα για τη Συρία. Ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για την ομηρία στο θέατρο Μπατακλάν και είναι ασαφές εάν παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας οι θεατές. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πώς τουλάχιστον 60 με 1200 θεατές παραμένουν εγκλωβισμένοι στο θέατρο.
Στο κέντρο του Παρισιού οι δρόμοι είναι άδειοι, οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες και η Πόλη του Φωτός θυμίζει νεκρή πόλη. Στου ς δρόμους κυκλοφορούν μόνο στρατιώτες, αστυνομικοί και ασθενοφόρα.
Το Παρίσι έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ ο Φρανσουά Ολάντ έχει συγκαλέσει εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο. Η Γαλλία έχει κλείσει τα σύνορά της. Στο Λευκό Οίκο συνεχίζεται σύσκεψη ανώτατων αξιωματούχων ασφαλείας που συγκάλεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ