ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος της αστυνομίας στο Μπατακλάν –«Λουτρό αίματος» αναφέρουν μάρτυρες

Έφοδος της αστυνομίας στο Μπατακλάν –«Λουτρό αίματος» αναφέρουν μάρτυρες
Reuters

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στο θέατρο Μπατακλάν όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ομηρία δεκάδων θεατών σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ενώ οι δύο τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το θέατρο είναι νεκροί.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα αυτήν τη στιγμή οι θεατές έχουν εκκενώσει μετά την έφοδο της αστυνομίας το θέατρο αλλά αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές αποκάλυψης μέσα στο θέατρο και πολύ αίμα. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεκάδες ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματίες .

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι τρομοκράτες πυροβολούσαν από τα θεωρεία και έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες περιγράφοντας σκηνές αποκάλυψης μέσα στο θέατρο. Έκανε λόγο για νεκρούς και πραγματική σφαγή με πολύ αίμα μέσα στο θέατρο.

Οι τρομοκράτες εκτελούσαν έναν-έναν τους ομήρους μέσα στο θέατρο και από τον έναν προχωρούσαν στον επόμενο δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN. Πυροβολούσαν αδιακρίτως εν ψυχρώ τους θεατές και εκτελούσαν τους ομήρους, σημείωσε άλλος αυτόπτης υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκράτες κραύγαζαν «Αλάχ Ακμπαρ» και συνθήματα για τη Συρία. Ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για την ομηρία στο θέατρο Μπατακλάν και είναι ασαφές εάν παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας οι θεατές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ