ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική περιγραφή δημοσιογράφου μέσα από το Μπατακλάν

Δραματική περιγραφή δημοσιογράφου μέσα από το Μπατακλάν
Τραυματίας έξω από το θέατρο όπου σημειώθηκε το μακελειό Thierry Chesnot Getty Images/Ideal Images

Δημοσιογράφος ο οποίος βρισκόταν μέσα στο θέατρο στο Παρίσι περιγράφει σε τηλεφωνική του συνομιλία στο BFMTV τι έζησε, λεπτό προς λεπτό. Πώς βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει, ενώ οι τρομοκράτες σκότωναν χωρίς έλεος. 

"Βρήκα την ευκαιρία να δραπετεύσω τη στιγμή που οι δράστες γέμιζαν ξανά τα όπλα τους. Μαζί με άλλους βρήκαμε μία έξοδο, σκαρφαλώνοντας στη σκηνή. Βγαίνοντας στο δρόμο είδα στο δρόμο 20 - 25 σώματα ανθρώπων. Πολλοί άλλοι ήταν άσχημα τραυματισμένοι".

Έτσι περιγράφει τις στιγμές τρόμου ο δημοσιογράφος Τζούλιαν Πιρς ο οποίος είχε πάει στο θέατρο να ακούσει το συγκρότημα. Και συνεχίζει: "Είδα ένα κορίτσι, αιμοραγούσε πολύ άσχημα... Την σήκωσα και έτρεξα για περίπου 200 μέτρα. Βρήκα ένα ταξί την έβαλα μέσα και είπα στον οδηγό στο νοσοκομείο τώρα".

"Έχω φίλους στο Μπατακλάν οι οποίοι κρύβονταν γιατί δεν ήξεραν εάν είναι ακόμα μέσα και σε ποιο σημείο οι τρομοκράτες, ήταν σε κάποιο είδος δωματίου και με ενημέρωσαν με μήνυμα και φυσικά ήταν πολύ φοβισμένοι.Περίμεναν την αστυνομία να επέμβει. Έχουν περάσει δύο ώρες...ήταν τρομερό αυτό που συνέβη τρομερό. Ένα 10λεπτο πυροβολισμών προς όλες τις κατευθύνσεις σε έναν τόσο μικρό χώρο, το Μπατακλάν δεν είναι δα και τεράστιος χώρος...ήταν φρικτό".

Όσο για το εάν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ο δημοσιογράφος απαντά:

"Δεν φορούσαν μάσκες. Είδα το πρόσωπο ενός τρομοκράτη. Ήταν πολύ νέος, γύρω στα 20 το πολύ 25. Δεν είχε καν μούσι και γένεια και κρατούσε ένα καλάσνικοφ."

Δεν φώναξαν τίποτα

"Δεν άκουσα να λένε ή να φωνάζουν κάτι. Το μόνο που άκουσα ήταν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά των θυμάτων. Δεν άκουσα να λένε κάτι όπως "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος". Απλά πυροβολούσαν τους ανθρώπους.

- Και είδες 20 θύματα;

"Ναι, σωστά. 20 άνθρωποι κείτονταν στο πάτωμα νεκροί ή πολύ βαριά πληγωμένοι. Ήταν λουτρό αίματος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ