ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει η Μελάνια Τραμπ να «σύρει» στα δικαστήρια την Daily Mail

Επιμένει η Μελάνια Τραμπ να «σύρει» στα δικαστήρια την Daily Mail
REUTERS/ Carlos Barria

Στις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης προσέφυγε η Μελάνια Τραμπ, σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, εναντίον μιας εφημερίδας που είχε γράψει ότι τη δεκαετία του 1990 εργαζόταν ως «συνοδός κυρίων», ζητώντας αποζημίωση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, προσέφυγε την 1η Σεπτεμβρίου 2016 σε ένα δικαστήριο του Μέριλαντ κατά της εταιρείας Mail Media, εξοργισμένη από τους "κακόβουλους και επιζήμιους" ισχυρισμούς που έκανε η εφημερίδα Daily Mail κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της.

Τότε, στρεφόταν εναντίον της Daily Mail αλλά και εναντίον του Γουέμπστερ Τάρπλεϊ, ενός μπλόγκερ της Πολιτείας αυτής. Η μήνυση για δυσφήμιση σε βάρος της εφημερίδας απορρίφθηκε για λόγους εντοπιότητας και οι δικηγόροι της Μελάνια Τραμπ προσέφυγαν κατόπιν στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Η μήνυση σε βάρος του Τάρπλεϊ έληξε με νίκη της Τραμπ. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, συμφώνησαν να καταβάλει ο μπλόγκερ ένα "σημαντικό ποσό" στην πρώτη κυρία επειδή έγραψε ψευδώς ότι ήταν "συνοδός", χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το ακριβές ύψος του ποσού αυτού.

Ο Τάρπλεϊ παραδέχτηκε επίσης γραπτώς ότι δημοσίευσε ένα άρθρο με "ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς" σε βάρος της Μελάνια Τραμπ και ζήτησε συγγνώμη από την ίδια, τον γιο της, τον σύζυγό της και τους γονείς της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ