ΚΟΣΜΟΣ

Λιμουζίνες κι ασανσέρ στις... αποσκευές του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Λιμουζίνες κι ασανσέρ στις... αποσκευές του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
EPA/AHMAD YUSNI

Μετακόμιση θα θυμίζει η περιοδεία που θα πραγματοποιήσει στην Ασία ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμντουλαζίζ αλ Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας.

Η αυτού μεγαλειότης, στο ταξίδι του που θα διαρκέσει έναν μήνα, θα συνοδεύεται από 1.500 ανθρώπους, ενώ παίρνει μαζί του τα... απολύτως απαραίτητα, δηλαδή δύο λιμουζίνες Mercedes-Benz S600, αποσκευές που ζυγίζουν 459 τόνους, καθώς και τον προσωπικό του... ανελκυστήρα.

Αφετηρία του ταξιδιού η Μαλαισία, ενώ στη συνέχεια ο βασιλιάς θα αναχωρήσει με προορισμό την Ινδονησία όπου θα περάσει εννέα ημέρες, πριν επισκεφθεί Κίνα και Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο μιας «σπάνιας διπλωματικής αποστολής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το Russia Today.

Τα της... μετακόμισης έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η εταιρία PT Jasa Angkasa Semesta (JAS), η οποία έχει ήδη μεταφέρει στο Μπαλί τόσο τις δύο πολυτελείς λιμουζίνες, όσο και δύο ασανσέρ, τα οποία χρησιμοποιεί ο 81χρονος βασιλιάς για τις μετακομίσεις του.

Όπως δήλωσε στους Strait Times ο διευθυντής της εταιρίας μεταφορών, έχουν επιστρατευθεί περισσότεροι από 570 υπάλληλοι, προκειμένου να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή της μεταφοράς των αποσκευών του Σαλμάν μπιν Αμντουλζίζ αλ Σαούντ.

Οι αφίξεις των μελών της πολυπληθούς αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον 81χρονο βασιλιά, αποτελούμενη από πρίγκιπες και υπουργούς, άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες στην Μαλαισία και χρειάστηκαν 36 πτήσεις για το ταξίδι τους, ενώ για την φιλοξενία τους έχουν κλείσει τρία πολυτελή ξενοδοχεία στην Κουάλα Λουμπούρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ