ΚΟΣΜΟΣ

Μοσούλη: Κρυφτείτε στα βουνά, συμβουλεύει τους τζιχαντιστές ο αλ Μπαγκντάντι

Μοσούλη: Κρυφτείτε στα βουνά, συμβουλεύει τους τζιχαντιστές ο αλ Μπαγκντάντι
REUTERS/Goran Tomasevic

«Κρυφτείτε στα βουνά». Αυτό το μήνυμα έστειλε στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ, ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αποδεχόμενος την ήττα των τζιχαντιστών στη χώρα.

Σε ομιλία του ο ηγέτης του ISIS δέχθηκε πως η οργάνωσή του ηττήθηκε στις τελευταίες επιχειρήσεις του στρατού στο Ιράκ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανεξάρτητη ιρακινή πηγή ενημέρωσης, Alsumaria, επικαλούμενη πηγή στην επαρχία Νινάουα, και συμβούλευσε τους μαχητές να τραπούν σε φυγή.

Οι δηλώσεις του αλ Μπαγκντάντι ήρθαν μετά από τις πληροφορίες περί εξόδου των ηγετικών μορφών της οργάνωσης από το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης.

Την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Προστασίας Αμάχων της επαρχίας, Μαχμούντ αλ Σουρνττζί, τόνισε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν καταλάβει πλήρως τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Μοσούλη με την πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.

mosul

(REUTERS/Alaa Al-Marjani)

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις του στρατού περικύκλωσαν τους τρομοκράτες κοντά στο μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μοσούλη.

Αργότερα, εντός της εβδομάδας, οι στρατιώτες θέλουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση και να απελευθερώσουν την γειτονία της Γουάντι Χατζάρ.

Η ίδια πηγή τόνισε πως η απελευθέρωση αυτής της συγκεκριμένης περιοχής θα δώσει στον στρατό πρόσβαση σε άλλα σημεία της Μοσούλης.

mosul1

(REUTERS/Zohra Bensemra)

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον Ιούνιο του 2014. Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ κατάφερε να απελευθερώσει το ανατολικό τμήμα της τον Ιανουάριο, ενώ η δυτική πλευρά της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο του ISIS.

Την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντέρ αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε την εκκίνηση επιχείρησης για την απελευθέρωση του δυτικού μέρους της Μοσούλης.

mosul3

(REUTERS/Alaa Al-Marjani)

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Επιχείρηση ανακατάληψης της δυτικής Μοσούλης

Ιράκ: Ο στρατός κατέλαβε τη νοτιότερη γέφυρα της Μοσούλης

Ιράκ: ο στρατός απελευθέρωσε την πρώτη συνοικία στη Μοσούλη

Στον πλήρη έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων το αεροδρόμιο της Μοσούλης

Μοσούλη: 350.000 παιδιά είναι εγκλωβισμένα εν μέσω βομβαρδισμών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ