Επικίνδυνη πολιτική κρίση στα Σκόπια
Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στη χώρα εισέρχεται σε νέα φάση.
Αν και ο Ζόραν Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές εξήντα εφτά βουλευτών, από τις εξήντα ένα που του είχε ζητήσει, οι οποίες έφταναν και περίσσευαν για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γκιόργκι Ιβανόφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας του SDSN με τα αλβανικά κόμματα και του αρνήθηκε την εντολή.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της πΓΔΜ ισχυρίσθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και των αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους η οποία έχει γίνει γνωστή ως ″πλατφόρμα των Τιράνων″ και αν αυτή υλοποιηθεί απειλείται το σύνταγμα της χώρας.
Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραδώσει τη χώρα σε ξένα κέντρα, υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός πΓΔΜ.
Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών, να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.
ΗΠΑ: Στα 12 δισ. ο λογαρισμός για τις μέχρι τώρα επιχειρήσεις στο Ιράν
21:50
Ναύπλιο: Ι.Χ εισέβαλε σε πιλοτή πολυκατοικίας (pics)
21:38
Λαμία: Τρεις τραυματίες σε σοβαρό τροχαίο στην Ανθήλη (vid)
21:29
Επιφυλακτική η Γερμανία για την αποστολή ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης στα Στενά του Ορμούζ
21:17